Acél bejárati ajtó, Ajanló, Biztonsági ajtók, Blog

A biztonsági ajtók választéka és a MABISZ tanúsítvány

HiSec Fehér acél biztonsági ajtó: Hat kazettás, fényes felületű

A biztonsági ajtók választéka széles, és minden típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai

Az anyaguk és az ajtó használati helye alapján többféle biztonsági ajtót különböztetünk meg. Itt van egy rövid áttekintés az acél, fa és kompozit anyagokból készült biztonsági ajtókról, valamint a kültéri és beltéri ajtók fő jellemzőiről.

Acél biztonsági ajtók

Az acél biztonsági ajtók a legnépszerűbbek a magas szintű biztonságuk miatt. Nagyon erősek, nehezen törnek fel, és jól ellenállnak az időjárás viszontagságainak is, ha kültéren használják őket. Az acél ajtók szinte karbantartásmentesek, bár néha festést igényelhetnek a rozsda megelőzése érdekében. Az acél jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, ha megfelelően vannak szigetelve.

Fa biztonsági ajtók

A fa biztonsági ajtók klasszikus megjelenést kínálnak, és jól illeszkednek a hagyományos építészeti stílusokhoz. Bár esztétikailag vonzóak, a fa ajtók igényelnek rendszeres karbantartást, mint például lakkozást vagy festést az időjárási hatások elleni védelem érdekében. A fa anyagából adódóan ezek az ajtók hajlamosak a deformálódásra, duzzadásra vagy zsugorodásra az időjárás változásaival.

Kompozit biztonsági ajtók

A kompozit biztonsági ajtók többféle anyag kombinációjából készülnek, például üvegszálas erősítésű műanyagból, acélból és fa rostból. Ezek az ajtók kínálják a fa ajtók esztétikai előnyeit az acél ajtók tartósságával és biztonságával, minimális karbantartás mellett. Jól szigetelnek, és ellenállnak az időjárási kihívásoknak, így kiválóan alkalmasak kültéri használatra.

Kültéri és beltéri biztonsági ajtók

A kültéri biztonsági ajtóknak ellenállónak kell lenniük az időjárás viszontagságaival szemben, mint a szélsőséges hőmérsékletek, eső és hó. Általában erősebb zárrendszereik vannak, hogy megvédjék az ingatlant a behatolóktól. A beltéri biztonsági ajtók főként a belső tér védelmére szolgálnak, például egy iroda vagy egy széf szoba esetében. Ezek az ajtók többnyire a privát terek elszeparálására szolgálnak, és nem feltétlenül rendelkeznek olyan erős zárakkal, mint a kültéri társaik.

Mindkét típusú ajtó fontos szerepet tölt be otthonunk vagy irodánk biztonságában. A választás során fontos mérlegelni az ajtó anyagának előnyeit és hátrányait, valamint azt, hogy kültéri vagy beltéri használatra van-e szükségünk. A legjobb döntés meghozatalához érdemes szakértői tanácsot kérni, hogy az ajtó megfeleljen mind biztonsági, mind esztétikai elvárásainknak.

Mi az a MABISZ?

A MABISZ tanúsítvány egy olyan minőségi elismerés, amelyet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) ad ki biztonsági ajtókra és egyéb biztonsági termékekre. Ez a tanúsítvány azt jelzi, hogy az adott termék megfelel a MABISZ által meghatározott szigorú biztonsági előírásoknak és minőségi kritériumoknak. A tanúsítvány megszerzése egy független tesztelési folyamaton alapul, amely során a termékeket különböző próbáknak vetik alá, hogy ellenőrizzék ellenálló képességüket a behatolási kísérletekkel szemben.

HiSec acél ajtók és a tanúsítvány

A HiSec típusjelölésű ajtók esetében a MABISZ tanúsítvány különösen fontos, mivel ezek az ajtók a következő biztonsági jellemzőkkel rendelkeznek:

  • 5 ponton, három irányban reteszelő fő zárszerkezettel, amely magas szintű védelmet nyújt a fizikai behatolással szemben.
  • ICSA HS10 vagy a MABISZ által teljeskörű mechanikai védelem elemeként ajánlott hengerzárbetéttel, amely fúrás- és törés ellen van megerősítve acélbetéttel ellátott zárvédő vasalattal.
  • 4 db rejtett beforduló pánttal, amely tovább növeli az ajtó ellenálló képességét.
  • 1 ponton, két lökettel reteszelő, HISEC hengerzárbetéttel működtetett kiegészítő második zárszerkezettel, ami extra biztonságot biztosít.
  • A HiSec okos zárok is ( Mars, Vénusz, Plutó) rendelkeznek ezzel a tanúsítvánnyal

Ezenfelül a HiSec acél bejárati ajtók legalább 5 percig képesek ellenállni a behatolási kísérleteknek. Ez a jelentős időtartam lehetőséget ad a riasztórendszer aktiválódására és a behatolók elriasztására még a rendőrség érkezése előtt. A MABISZ tanúsítvánnyal rendelkező HiSec ajtók így nem csak a fizikai biztonságot növelik, hanem jelentős nyugalmat is biztosítanak a tulajdonosok számára, tudván, hogy otthonuk és értékeik kiemelkedő védelem alatt állnak.

Aranytölgy Modern selyemfényű acél HiSec biztonsági bejárati ajtó
Ajánlatkérés indítása This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Aranytölgy Modern mintás selyemfényű acél HiSec biztonsági bejárati ajtó

159 900 Ft
Havastölgy Modern selyemfényű acél HiSec biztonsági bejárati ajtó
Ajánlatkérés indítása This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Havastölgy Modern mintás selyemfényű acél HiSec biztonsági bejárati ajtó

159 900 Ft
Antracit-Sima-feluletu-HiSec-Biztonsagi-Ajto-zarva
Ajánlatkérés indítása This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Antracit Minta nélküli Matt HiSec biztonsági acél bejárati ajtó

159 900 Ft
Modern-mintás-Antracit-HiSec-Biztonsagi-Ajto-zarva
Ajánlatkérés indítása This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Antracit Modern mintás matt acél HiSec biztonsági bejárati ajtó

159 900 Ft
Modern-mintás-Feher-HiSec-Biztonsagi-Ajto-zarva
Ajánlatkérés indítása This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Modern mintás fehér acél HiSec biztonsági bejárati ajtó

159 900 Ft
Mogyoró-barna matt, modern megjelenésű HiSec acél biztonsági ajtó
Ajánlatkérés indítása This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Mogyoró-barna matt, modern mintás HiSec acél biztonsági ajtó

159 900 Ft