Acél bejárati ajtó, Ajanló, Biztonsági ajtók, Blog

A MABISZ biztonsági ajtó megbízható védelmet nyújt otthonodnak

aranytolgy-hisec-biztonsagi-ajto

Miért válasszon MABISZ minősítéssel ellátott biztonsági bejárati ajtót?

A bejárati ajtók kiválasztása kulcsfontosságú döntés minden lakás- vagy háztulajdonos számára. A megfelelő ajtó nemcsak esztétikai szempontból fontos, hanem az otthon biztonságának alapvető eleme is. A mai világban egyre többen keresik a biztonság és a minőség garanciáját, amit a MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) minősítéssel ellátott ajtók biztosítanak.

Ebben a bejegyzésben áttekintjük, miért olyan fontos egy MABISZ biztonsági ajtó beépítése, és hogyan járul hozzá a lakásvédelemhez. Továbbá bemutatjuk, miért elengedhetetlen, hogy a modern otthonokban professzionális, biztonsági tanúsítvánnyal rendelkező bejárati ajtókat használjunk.

Mi az a MABISZ biztonsági ajtó?

A MABISZ minősítés egy olyan szabvány, amely garantálja, hogy a termék megfelel a magyar biztosítótársaságok által támasztott szigorú biztonsági követelményeknek. Ha egy ajtó MABISZ minősítést kap, az azt jelenti, hogy alapos tesztelésen esett át, és megfelel a betörések elleni védelem szigorú elvárásainak. Ez a minősítés különösen fontos, ha a lakástulajdonosok biztosítást kötnek ingatlanjukra, mivel a biztosítótársaságok elvárják, hogy az ingatlanok megfelelően védettek legyenek.

Miért fontos a MABISZ minősítés a bejárati ajtóknál?

1. Biztonság

A MABISZ biztonsági ajtók garantálják, hogy az ajtók olyan anyagokból készülnek, amelyek ellenállnak a fizikai támadásoknak. Az ajtók többpontos záródási rendszere, acélszerkezete és erős zárbetétei megakadályozzák a betörők bejutását. A MABISZ tanúsítvány azt jelenti, hogy az ajtó átment a teszteken, beleértve a feszítővasas támadásokat, ütéseket és egyéb behatolási módszereket.

2. Biztosítói elvárások

A lakásbiztosítás megkötésekor a biztosítók gyakran kérik, hogy az ingatlan bejárati ajtója megfeleljen a MABISZ előírásainak. A MABISZ minősítéssel rendelkező ajtók telepítése növelheti a biztosítási fedezet összegét, és bizonyos esetekben akár a biztosítási díjat is csökkentheti. Egy MABISZ biztonsági ajtó tehát nemcsak a lakás biztonságát növeli, hanem hosszú távon pénzt is megtakaríthat.

Milyen további előnyöket kínál egy MABISZ biztonsági ajtó?

1. Többpontos záródási rendszer

A MABISZ biztonsági ajtók általában többpontos záródási rendszerrel vannak ellátva. Ez azt jelenti, hogy az ajtó nem csupán egyetlen ponton záródik, hanem több helyen is rögzül a tokban, így növelve a biztonságot és az ajtó ellenállását a feszítéses betörési kísérletekkel szemben. A Hisec ajtók például 15+1 ponton záródnak, ami rendkívüli védelmet biztosít.

2. Okos- zárak integrálásának lehetősége

A modern MABISZ ajtók nem csupán a hagyományos zárakkal kompatibilisek, hanem lehetőséget biztosítanak az okos-zárak felszerelésére is. Ezek az okos zárak növelik a biztonságot, mivel PIN kód, ujjlenyomat, NFC-kártya vagy akár okostelefon segítségével is nyithatók, és a távoli hozzáférést is lehetővé teszik.

3. Kiváló hang- és hőszigetelés

A biztonság mellett a MABISZ minősített ajtók kiváló szigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek. A beépített hőszigetelő rétegek megakadályozzák a hőveszteséget, így energiatakarékosabbá teszik az ingatlant, míg a vastag szerkezet és a tömítések kiváló hangszigetelést biztosítanak. Ez különösen fontos lehet, ha az otthon forgalmas utcára néz, vagy ha a belső terek nyugalmát kívánja megőrizni.

Hogyan válasszunk MABISZ biztonsági ajtót?

1. Védelmi szint kiválasztása

Az első lépés a megfelelő biztonsági szint kiválasztása. A MABISZ biztonsági ajtók különböző védelmi szintekkel rendelkeznek, amelyek megfelelnek az egyéni igényeknek. Az RC (Resistance Class) minősítési rendszer segítségével könnyen kiválasztható, hogy milyen szintű védelemre van szükség. Az RC2 és RC3 ajtók például kiválóan alkalmasak lakóépületek bejárati ajtóinak, míg az RC4 vagy ennél magasabb besorolású ajtók magasabb biztonsági igényeket elégítenek ki.

2. Ajtó anyagának és kialakításának megválasztása

A bejárati ajtók esetében az anyaghasználat és a design is kulcsfontosságú tényező. Az acél, alumínium vagy akár a fa ajtók is rendelkezhetnek MABISZ minősítéssel, de a választásnál érdemes figyelembe venni, hogy melyik anyag illeszkedik leginkább az otthonunk stílusához, illetve az ajtóval szemben támasztott elvárásainkhoz.

3. Zár és kilincs kiválasztása

A zárszerkezet és a kilincs is nagy szerepet játszik az ajtó biztonságában. A MABISZ minősítésű ajtók rendszerint többpontos zárral vannak felszerelve, amelyeket kiegészíthetünk fúrásvédett zárbetétekkel vagy kuplungos zárakkal. A megfelelő kilincs és zárszerkezet kiválasztása növeli az ajtó védelmi képességét, miközben hozzájárul az ajtó hosszú élettartamához is.

A MABISZ biztonsági ajtó telepítése

1. Szakértői beépítés

A MABISZ minősített ajtók telepítése szakértelmet igényel. A megfelelően elvégzett beépítés biztosítja az ajtó tökéletes működését és hosszú élettartamát. A beépítés során figyelmet kell fordítani az ajtó helyes rögzítésére, a zárszerkezet beállítására és az ajtótok stabilitására. A Hisec ajtók esetében például a cég hivatalos beépítő csapatai garantálják a megfelelő telepítést.

2. Garancia és karbantartás

Egy jó minőségű, MABISZ minősítésű ajtó hosszú távon gondozásmentesen működik, azonban időnként érdemes ellenőrizni az ajtó állapotát és a zárszerkezet megfelelő működését. A biztonsági ajtók gyártói általában többéves garanciát vállalnak az ajtóra, feltéve, hogy a beépítést szakértő végezte. Emellett érdemes figyelembe venni, hogy a rendszeres karbantartás, például a zárak olajozása, hozzájárul az ajtó hosszabb élettartamához.

GYIK (Gyakran Ismételt Kérdések)

1. Mi a különbség a MABISZ és a sima biztonsági ajtók között?
A MABISZ minősítéssel ellátott ajtók szigorúbb biztonsági követelményeknek felelnek meg, és garantálják, hogy az ajtó megfelelő védelmet nyújt bizonyos betörések ellen. Biztosítók által elismert minősítés.

2. Milyen zárak kompatibilisek a MABISZ minősítésű ajtókkal?
A legtöbb MABISZ ajtó többpontos záródási rendszerrel rendelkezik, és kompatibilis a fúrásvédett, kuplungos vagy okos zárakkal.

3. Mennyi ideig tart egy MABISZ ajtó beépítése?
Általában 2-4 óra, de ez függ az ajtó típusától és a beépítés körülményeitől.

Aranytölgy Modern selyemfényű acél HiSec biztonsági bejárati ajtó
Ajánlatkérés indítása This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Aranytölgy Modern mintás selyemfényű acél HiSec biztonsági bejárati ajtó

159 900 Ft
Havastölgy Modern selyemfényű acél HiSec biztonsági bejárati ajtó
Ajánlatkérés indítása This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Havastölgy Modern mintás selyemfényű acél HiSec biztonsági bejárati ajtó

159 900 Ft
Antracit-Sima-feluletu-HiSec-Biztonsagi-Ajto-zarva
Ajánlatkérés indítása This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Antracit Minta nélküli Matt HiSec biztonsági acél bejárati ajtó

159 900 Ft
Modern-mintás-Antracit-HiSec-Biztonsagi-Ajto-zarva
Ajánlatkérés indítása This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Antracit Modern mintás matt acél HiSec biztonsági bejárati ajtó

159 900 Ft
Modern-mintás-Feher-HiSec-Biztonsagi-Ajto-zarva
Ajánlatkérés indítása This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Modern mintás fehér acél HiSec biztonsági bejárati ajtó

159 900 Ft
Mogyoró-barna matt, modern megjelenésű HiSec acél biztonsági ajtó
Ajánlatkérés indítása This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Mogyoró-barna matt, modern mintás HiSec acél biztonsági ajtó

159 900 Ft